Se tot schimbă regulile, iar românii trebuie să știe ce îi așteaptă. O nouă reglementare obligă populația să dețină în casă acest dispozitiv. Nu contează dacă au contract cu ENEL, Hidroelectrica sau altă companie similară. Regulile sunt la fel.

ANRE anunță că românii vor fi obligați să aibă contoare inteligente în propria casă. Acestea sunt obligatorii pentru energia electrică, iar până în anul 2028, toată lumea are obligația de a le monta.

Până acum, doar două milioane de contoare inteligente au fost montate, însă lucrurile se vor schimba în următorii șase ani, odată cu noua regulă.

Cine sunt cei vizați de această măsură? Conform celor de la ANRE, doar acele persoane care au un consum anual mai mare decât cel stabilit și cele care dețin o sursă mai mică de producere de 10 kW vor fi obligate să își monteze acest dispozitiv până pe data de 1 ianuarie 2024.

Tot ce trebuie să știm despre contorul inteligent care devine obligatoriu
Amintim că această măsură vine după ce o ordonanță de urgență în acest sens a fost adoptată recent. Cât costă acest aparat și ce mai trebuie să știe românii despre el.

În primul rând, prețul montării pentru conturul inteligent este sub 500 de lei. De asemenea, mai trebuie știut și că acest aparat este benefic în momentul integrării într-un sistem de măsurare inteligent.

Datele colectate prin intermediul său ajung să fie transmise prin PLC, motiv pentru care nu necesită utilizarea undelor de radio.

Ce se întâmplă după ce montăm contorul inteligent? În primul rând vom știi fix ce cantitate de curent am consumat. De asemenea, distribuitorii vor știi și ei consumul exact, dar și ce se întâmplă cu rețeaua.

Bonus, nu vor mai exista furturi de curent și de asemenea va fi eliminat și riscul prin care unii clienți ajung să plătească mai mult, deși nu au consumat atât de mult curent, cum s-a întâmplat nu de puține ori.

Practic, odată cu el, facturile eronate ar putea fi istorie.

SURSA: showblitz