Fostul mare antrenor de fotbal Jackie Ionescu a încetat din viață la vârsta de 88 de ani, lăsând în urmă o amprentă de neșters în istoria fotbalului românesc. Ion V. Ionescu, cunoscut sub numele de „Jackie”, a fost o legendă a sportului și a avut o carieră impresionantă atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Debutul său în lumea fotbalului a fost în anii ’40, ca mijlocaș ofensiv la echipa Politehnica Timișoara, iar de-a lungul anilor a evoluat pentru echipe precum Progresul Sibiu, Sportul Studențesc și Victoria București. După încheierea carierei de jucător, a devenit unul dintre cei mai respectați antrenori din fotbalul românesc, pregătind echipe de prestigiu precum Politehnica Timișoara, Jiul Petroșani, UTA sau Corvinul Hunedoara.

Una dintre cele mai notabile realizări ale sale a fost câștigarea Cupei României cu Politehnica Timișoara în 1980, într-o finală memorabilă împotriva Stelei București. În timpul carierei sale, Ionescu a avut parte de numeroase rivalități, una dintre cele mai notabile fiind cu antrenorul Dinamo București, Mircea Lucescu.

În afara terenului, Ion V. Ionescu a fost și un autor prolific, publicând mai multe cărți despre fotbal, reflectând astfel cunoștințele și experiența sa vastă. Moștenirea sa nu se limitează doar la palmaresul său, ci și la influența și motivația pe care a transmis-o generațiilor viitoare de jucători și antrenori.

Înmormântarea lui Ion V. Ionescu va avea loc miercuri, iar ceremonia va aduce împreună familia, prietenii, foștii colegi și suporterii care doresc să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost unul dintre pilonii fotbalului românesc. Pierderea sa este profund resimțită de întreaga comunitate sportivă, iar amintirea sa va trăi prin poveștile, succesele și lecțiile pe care le-a lăsat în urmă. Ion V. Ionescu rămâne o figură emblematică în istoria fotbalului românesc, un exemplu de dedicare și pasiune pentru sport, și un model de urmat pentru viitoarele generații de jucători și antrenori.