Senatorul Diana Șoșoacă acuză Jandarmeria

Pe data de 12 iunie, în spatele unui restaurant de pe strada Liviu Rebreanu, un incident tensionat a avut loc între senatorul Diana Șoșoacă și forțele de ordine ale Jandarmeriei. Șoșoacă susține că a fost împinsă și lovită de jandarmi în timp ce încerca să investigheze descărcarea unui camion cu saci de buletine de vot.

În timpul incidentului, senatorul a transmis live pe Facebook acuzând jandarmii că nu respectă legea și că buletinele de vot sunt „furate”. Ea a cerut jandarmilor să prezinte scrisoarea de transport și a încercat să filmeze descărcarea sacilor.

„Mi-am dedicat viața pentru a asigura transparența în procesul electoral și nu voi permite ca aceste acte ilegale să treacă neobservate”, a declarat Șoșoacă în timpul transmisiei live. Ea a afirmat că a fost împinsă și lovită de jandarmi în timp ce încerca să filmeze incidentul.

La final, Diana Șoșoacă a chemat o ambulanță SMURD, acuzând că are tensiune arterială ridicată și puls accelerat din cauza incidentului. Ea a fost transportată la ambulanță continuând să susțină că a fost agresată de jandarmi.

Jandarmeria Capitalei a emis un comunicat pentru a-și prezenta perspectiva

Jandarmeria a emis un comunicat susținând că efectivele asigurau paza transportului materialelor electorale în conformitate cu prevederile legale. Au precizat că forțele de ordine nu au folosit forța și nu au agresat în niciun fel, ci că senatorul a provocat jandarmii atât fizic, cât și verbal.

În ciuda acestor declarații, tensiunile au escaladat când alt camion a sosit cu saci de buletine de vot. Șoșoacă a cerut ajutorul SPP și a continuat să susțină că a fost agresată și împinsă de jandarmi.

Incidentul a avut un impact semnificativ asupra imaginii publice a senatorului Șoșoacă și a Jandarmeriei Capitalei. Modul în care Jandarmeria a gestionat situația va fi probabil analizat în detaliu în zilele următoare.