Într-o turnură incredibilă a evenimentelor, fostul preot Daniel Balaș șochează națiunea cu dezvăluiri uluitoare despre corupția și lăcomia care macină Biserica Ortodoxă Română. După ce a fost excomunicat în mai 2022 pentru opiniile sale nonconformiste, Balaș a rupt tăcerea, dezvăluind o poveste de corupție, mită și manipulare.

Balaș afirmă că a trebuit să plătească o sumă astronomică de 70.000 de euro pentru a deveni preot, bani cheltuiți pe „cadouri” pentru profesori, taxe ascunse și condiții de trai subumane. Mărturiile sale șocante despre cumpărarea cărților plagiate, pateuri expirate și gândaci în mâncare la seminarul teologic sunt doar vârful aisbergului în acest scandal monumental.

70.000 de euro nu mai sunt bani în ziua de azi, și am tot viitorul înainte să îi fac și să le mai pun trei zerouri în spate. Dar niciodată nu voi mai avea timpul pe care l-am avut acolo. Niciodată nu mă voi mai întâlni cu perioada în care ai mei colegi din generală mergeau și se distrau și relaxau, iar eu trebuia să stau la seminar închis, să cânt la slujbe, pentru că așa trebuia.

Pentru că acolo doar trebuie și nu se poate face nimic. Dar nu regret nici lucrurile acestea, pentru că m-au făcut omul care sunt azi. Dacă nu treceam prin sistem poate că tânjeam toată viața”, a mai spus Daniel Balaș.

Fostul preot denunță ipocrizia și lăcomia din interiorul BOR, acuzând instituția de practici imorale și îndepărtarea de adevăratele valori creștine. Acest caz fără precedent a aruncat în aer comunitatea religioasă și a provocat indignare publică.

Acest articol dezvăluie mizeria din spatele usilor bisericesti și ridică întrebări serioase despre integritatea și etica Bisericii Ortodoxe Române. Un scandal de proporții, o poveste despre credință, putere și corupție – toate dezvăluite de un om care a avut curajul să vorbească.”