Protagoniștii acestui conflict sunt Șerban Huidu, cunoscut pentru abordarea sa directă și limbajul neînfricat, și Mirela Vaida, fața populară a emisiunii „Acces Direct” de la Antena 1.

Scânteia care a aprins fitilul acestei confruntări a fost o fotografie (vezi foto aici) postată de Mirela Vaida pe rețelele de socializare, unde apărea îmbrăcată cu un tricou roz și o fustă scurtă de blugi. Huidu nu a ezitat să critice public ținuta, folosind un limbaj plin de sarcasm într-un comentariu pe Facebook.Fanii Mirelei Vaida nu au întârziat să reacționeze.

Comentariile lor au fost pline de aprindere, apărând-o pe prezentatoare și criticând dur limbajul ascuțit al lui Huidu. Această dispută a evoluat rapid într-o adevărată bătălie a cuvintelor pe internet, cu păreri împărțite și un public activ implicat.

Într-o mișcare surprinzătoare, Șerban Huidu și-a șters postarea controversată de pe Facebook după reacția aprinsă a fanilor „Acces Direct”. Însă, el nu s-a oprit aici, lansând un nou atac pe blogul său personal:

Pentru gurnalistii care s-au apucat sa scrie ca ce frica imi e mie de cocalarii reprezentati de emisiunea Abces din Rect, le spun asa: bai cacaciosi de presa mondena, Facebookul primeste raportari. De la cine? De la cocalarii de mai sus. Si dau jos postari. Nu imi e frica mie nici de scrisul vostru, nici de mucii lor, Infectilor!

Am scris direct pe facebook, ca un prost, un comentariu la adresa prezentatoarei de la Abces din Rect, tanti Mirela Vaida. Fara sa ma gandesc la viitura de melteni care se vor simti jigniti,(acordul prin apropiere) ca am comentat prostul gust etalat de idolița lor.
Emisiunea pe care o conduce si unde este atat de vizibilă. Abces din rect face un purcoi de bani in urma exploatarii mizerabile a oamenilor simpli dar cu greutati.