Un val de mister a învăluit ani de zile cazul dispariției avocatei Elodia Ghinescu. Acum, pentru prima dată, comisarul-șef Vasile Viorel, investigatorul principal al cazului, a rupt tăcerea și a dezvăluit informații exclusive.

După ani de zile de speculații și zvonuri, Cristian Cioacă, soțul Elodiei Ghinescu, a fost în cele din urmă condamnat pentru crima oribilă. Dar ce l-a transformat pe acest polițist aparent obișnuit în principalul suspect?

„Descoperirea urmelor de sânge sub parchetul din casă a fost punctul de cotitură al investigației”, explică comisarul-șef Vasile Viorel. „Cristian Cioacă a încercat să acopere indiciile incriminatorii prin aplicarea mai multor straturi de vopsea peste acea zonă, dar tehnologia modernă de investigare nu a lăsat loc pentru erori.” Dar ce a dus la moartea tragică a Elodiei? „Pornind de la probele de sânge, experții criminaliști sunt convinși că moartea a fost cauzată de o leziune severă”, adaugă comisarul. Și aici vine cea mai mare revelație. „Cel mai probabil, Cristian Cioacă a utilizat tocul pistolului său de serviciu nu ca armă de foc, ci ca obiect vulnerant”, dezvăluie comisarul Vasile Viorel. „Efectul a fost devastator, dar a lăsat foarte puțin sânge, ceea ce a făcut descoperirea adevărului și mai dificilă.”

Conform sursei noastre, comisarul-șef nu crede că a fost vorba de un omor cu premeditare. „Credem că a fost un omor spontan, declanșat de o ceartă sau de o situație tensionată. Însă, indiferent de circumstanțe, nimic nu poate justifica acest act oribil.”

Acest caz a ținut prima pagină a ziarelor timp de ani de zile și, chiar dacă acum avem câteva răspunsuri, misterul încă planează. Ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea aceea fatidică? Poate că nu vom ști niciodată cu certitudine, dar dezvăluirile recente ale comisarului-șef Vasile Viorel aduc o nouă perspectivă asupra acestui caz tulburător.