Dan Chisu, unul dintre cei mai apreciați regizori și scenariști din România, a stârnit un val de reacții pe rețeaua de socializare Facebook, după ce a adus în discuție o problemă cu care se confruntă mulți români: taximetriștii care pretind că „n-au rest” atunci când li se oferă o bancnotă de 100 de lei.

„Sunt sigur ca vi s-a intamplat ca taximetristul sa nu aiba niciodata rest cand vreti sa platiti cu o hartie de 100 de lei. Cred ca au un soft instalat in creier, prin care, cum vad hartia de 100, spun „N-am rest.” Va propun sa faceti intr-o zi asa: luati bani marunti la voi si, cand se termina cursa de 12,45 lei, scoateti hartia de 100, spunandu-i „dati-mi 80 restul”. El din reflex o sa spuna „n-am rest” si atunci, din buzunarul celalalt, scoateti exact 12,45 lei. Mare lucru n-o sa se intample, dar macar veti avea pentru cateva secunde bucuria sa-i vedeti fata aia de cretin mirat, uimit de propria-i prostie”, a scris Dan Chisu pe pagina lui de Facebook.

Cea mai simpatica replica a venit din partea unui tanar, care l-a intrebat pe Chisu despre „cariera” in taximetrie a Mihaelei Radulescu. „Ma intreb daca Raduleasca, atunci cand era taximetrista, va zicea din start: 20 lei cursa sau negociati? O fi o chestie mai veche, din trecut”. Raspunsul ironic al regizorului nu a intarziat sa apara: „Nu, pe ea o luam doar cand se retragea”!

În concluzie, această postare a lui Dan Chisu ne reamintește că, uneori, cele mai simple soluții sunt și cele mai eficiente. Așadar, data viitoare când luați un taxi, poate că ar fi bine să aveți la îndemână suma exactă. Nu doar că veți evita situația neplăcută cu restul, dar veți avea și ocazia să vedeți o reacție neprețuită din partea taximetristului!