În anii trecuţi, pensionarii cu venituri mici au primit bonuri de masă pentru alimente. Guvernul ar putea repeta ajutorul. Mai exact peste 4.5 milioane de români sunt în această categorie pentru care parlamentarii vor să aducă un plus de 300 de lei lunar prin tichete de masă.

Bonuri de masă pentru pensionar

În acest moment, proiectul de lege este în parlament și are mari sanse să fie votat. Bonurile de masă ar urma să fie primite la fel ca la angajați în ziua în care este achitată și indemnizația din partea statului și ar fi pentru 30 de zile.

Valoarea unui bon de masă pentru pensionari ar fi valoarea minimă stabilită de lege, acum este de 15,09 lei.
Însă, pensionarii care doresc să primească bonuri de masă nu mai pot folosi în schimb alte facilitați, cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul.

Citeste si: Ce se întâmplă cu taloanele mov de pensie. Violeta Alexandru: „Pensionarii care nu doresc să îl primească electronic, îl primesc la fel ca până acum: de la poștaș”

Astfel, peste 4 milioane de pensionari vor primi bonuri de masă în schimbul tichetelor de călătorie neutilizate.
Un proiect de act normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional, spune că mai mult de 4,5 milioane de pensionari ar putea beneficia şi de tichete de masă.