Cazul Elodiei Ghinescu este, fără doar și poate, unul dintre cele mai mari mistere care s-au petrecut în România. Avocata a fost dată dispărută pe 29 august 2007, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea. Nici până în ziua de astăzi cazul nu a fost elucidat complet.

Cu toate acestea, există un țap ispășitor: Cristian Cioacă, soțul Elodiei, care ar fi ucis-o cu sânge rece chiar în apartamentul în care locuiau la vremea respectivă.

Oamenii legii au descoperit urme de sânge șterse în locuința lor, însă bărbatul nu a recunoscut niciodată fapta. Nici acum, când ispășește o pedeapsă de 15 ani și 8 luni în spatele gratiilor.

Elodia Ghinescu și Cristian Cioacă au împreună un băiat, Patrick, născut în ianuarie 2005.

Tânărul avea doar 2 ani atunci când mama lui a dispărut fără urmă. Acum, acesta are 17 ani și a luat o decizie radicală.

El vrea să-și lase tot trecutul în urmă și nu mai vrea să fie asociat cu numele tatălui său, considerat unul dintre cei mai violenți criminali ai României.

Patrick Cioacă vrea să-și schimbele numele de familie. Tânărul a început deja demersurile

Fiul Elodiei Ghinescu vrea să lase în urmă tot ce l-a legat de tatăl său, fostul polițist care ar fi ucis-o fără milă pe mama lui, iar mai apoi a scăpat de trupul ei neînsuflețit.

Cazul avocatei a fost unul dintre cele mai mediatizate în presa din România, iar ancheta a fost una extrem de amplă.

Cu toate acestea nu se știe nici până acum ce s-a întâmplat exact cu cadavrul Elodiei, căci Cristian Cioacă nu a recunoscut nici în ultimul ceas că el a fost călău el. În ciuda acestui lucru, el nu a scăpat de închisoare, unde va mai petrece cîțiva ani buni.