Părintele Arsenie Boca, cunoscut ca „Sfântul Ardealului”, a lăsat o moștenire artistică și spirituală impresionantă la biserica din Drăgănescu. Picturile sale pline de simboluri și mesaje profunde au fascinat și continuă să fascineze pe toți cei care vizitează acest lăcaș de cult.
Arsenie Boca a sosit în Drăgănescu în anul 1968 și a început lucrul la pictura bisericii parohiale, o lucrare care a durat peste 15 ani. Deși nu avea voie să slujească, frescele sale sunt considerate opere de artă de o frumusețe rară și de o profunzime spirituală remarcabilă.
Printre picturile sale se regăsesc scene biblice, metafore, aforisme și citate din Sfânta Scriptură, toate având o puternică încărcătură spirituală. Un aspect interesant este faptul că unele picturi par să prezică evenimente viitoare, cum ar fi atentatele asupra turnurilor gemene reprezentate sub forma unor clădiri în flăcări.
O compoziție deosebită este cea care reprezintă invitația la cină a Sfântului Arhanghel Mihail către „omul modern”, în care acesta refuză să vină, fiind preocupat de plăceri și deșertăciuni lumești. Mesajul profund al acestei picturi este un apel la renunțarea la păcate și la apropierea de Dumnezeu.
În absida altarului, Arsenie Boca a ilustrat momente din viața și pătimirile Cuviosului Ștefan cel Nou, care a primit mucenicia în ziua de 28 noiembrie, aceeași zi în care părintele a trecut la cele veșnice în anul 1989.
Frescele de la Drăgănescu sunt o adevărată lecție de spiritualitate și de artă, reușind să transmită mesaje puternice și să încânte privirile celor care le contemplă. Aceste opere de artă păstrează vie amintirea și învățăturile părintelui Arsenie Boca, un suflet luminat care a lăsat o amprentă puternică în inimile credincioșilor.