Ileana Sărăroiu, tragedia unei legende muzicale

Cunoscuta interpreta de muzică populară, Ileana Sărăroiu, a fost găsită moartă la o nuntă din județul Călărași, cu mai bine de 40 de ani în urmă. Evenimentul a avut loc pe 12 mai 1979, în localitatea Unirea, unde artista a fost invitată să cânte timp de două ore.

Cu toate acestea, se pare că Ileana Sărăroiu nu s-a simțit bine în acea zi. Ea a acuzat dureri de cap și slăbiciune, dar a urcat pe scenă alături de soțul ei, Mircea Câmpeanu. După doar 45 de minute de cântat, artista s-a oprit brusc și a fost dusă de doi medici într-o încăpere, unde a leșinat.

Ambulanța a ajuns prea târziu la locul evenimentului și Ileana Sărăroiu a murit în drumul spre spital. Ulterior, trupul neînsuflețit al artistei a fost ținut la morga din Călărași, iar autoritățile au demarat o anchetă pentru a afla cauzele exacte ale morții.

Autopsia a relevat că Ileana Sărăroiu suferea de un anevrism, care a provocat un accident vascular cerebral fatal. Artista a fost îngropată în București, la cimitirul Sfânta Vineri, după ce a stat o săptămână la morga din Călărași.

Însă tragedia nu s-a oprit aici. Paznicii din cimitir au declarat că au auzit zgomote din mormântul artistei și au descoperit că trupul a fost găsit răsucit, cu părul smuls și unghiile rupte. Sicriul avea zgârieturi în interior, ridicând suspiciuni cu privire la posibilitatea ca Ileana Sărăroiu să fi fost îngropată de vie.