Laura Nureldin, prezentatoare de știri de la Antena 1, și-a anunțat demisia din cadrul echipei Observator. După patru ani în post, experiența dificilă din ultima perioadă a determinat-o să ia această decizie radicală. Motivul principal al plecării sale este legat de faptul că a fost constant mutată pe diverse tranșee orare pentru a testa reacția publicului față de emisiune.

Cu o experiență vastă în domeniul televiziunii, Laura Nureldin a activat la posturi precum Realitatea TV, N24, The Money Channel, TVR 1 și Antena 3. A fost implicată în diverse roluri, începând de la editor și realizator până la prezentator de știri. De asemenea, a scris cărți, printre care se numără „Regii Timpului” și „Demoni”.

Decizia de a demisiona a fost determinată de faptul că a fost scoasă de pe micile ecrane în repetate rânduri pentru a evalua impactul programului și a fost mutată pe tranșee orare diferite fără acordul său. Laura Nureldin a refuzat categoric să prezinte jurnalul principal din weekend la ora 19:00, considerând această decizie ca fiind o represalioare personală. Situația a devenit insuportabilă pentru ea, deoarece nu a putut să accepte ca antipatia unei persoane față de ea să primeze în fața profesionalismului.

„Nu pot privi altfel decât ca pe o vendetă personală situația în care sunt pusă din nou – impunerea unui jurnal pe care l-am refuzat constant, cel de ora 19.00 din weekend, doar pentru a-mi fi imputate apoi rezultatele slabe ale acestuia – care nu depind numai de prezentator, oricine ar fi el, ci de un cumul de factori pe care l-am semnalat în repetate rânduri. Pentru mine, faptul că antipatia pe care o persoană o resimte față de mine (n-aș vrea să folosesc cuvântul „discriminare”) primează în fața profesionalismului este o premieră amară în 22 de ani de televiziune. Dar, la urma urmei, Observator este „despre oameni”. Poate că va ajunge și „așa cum trebuie să fie”. Din toate punctele de vedere. Din luna mai voi părăsi echipa Observator”, a explicat Laura Nureldin în demisia depusă în urmă cu două zile.

Astfel, Laura Nureldin va părăsi echipa Observator începând cu luna mai, încheind astfel o colaborare de patru ani cu postul TV Antena 1.