Cu Paștele în apropiere, mulți dintre noi se pregătesc de sărbătoare și caută rețete tradiționale pentru a pregăti masa festivă. Printre acestea se numără și pască cu brânză dulce, un desert delicios și apreciat de mulți români. Iată cum poți pregăti acasă o pască cu brânză dulce savuroasă și plină de arome.

Pentru a pregăti aluatul, vei avea nevoie de 500g făină albă, 200ml lapte călduț, 100g unt topit, 2 ouă, 50g zahăr, 1 pliculeț de drojdie uscată (7g), coajă rasă de la o lămâie și un praf de sare. Pentru umplutură, vei avea nevoie de 500g brânză de vaci sau brânză de coajă proaspătă, 150g zahăr, 3 ouă, 100g stafide (opțional), esență de vanilie (opțional) și coajă rasă de la o lămâie. Pentru a unge pască, vei folosi un ou bătut pentru glazură.

Pentru prepararea aluatului, începi prin a amesteca drojdia uscată cu laptele călduț și zahărul pentru a activa drojdia. Apoi, adaugi ouăle, untul topit, coaja de lămâie și făina treptat până obții un aluat elastic. Lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră. În timp ce aluatul crește, pregătești umplutura amestecând brânza cu zahărul, ouăle, stafidele, esența de vanilie și coaja de lămâie.

După ce aluatul a crescut, împarte-l în două părți egale și întinde-le pentru a forma baza și capacul pascăi. Umple aluatul cu umplutura de brânză și acoperă cu capacul de aluat. Decorează cu modele tradiționale și lasă pască să crească 30 de minute înainte de a o coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-45 de minute.

După ce a fost coaptă și răcită, poți servi pască cu brânză dulce alături de un ceai sau cafea. Această rețetă simplă și delicioasă va aduce o notă tradițională pe masa de Paște și va fi apreciată de toți cei dragi.

Poftă bună și sărbători fericite!