O baclava perfecta inseamna un desert delicios si traditional, care poate fi pregatit cu succes in propria bucatarie. Pentru a obtine rezultatul dorit, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: un pachet de foi de placinta, 150 g unt, 250 g miez de nuca, o lingurita de scortisoara, 250 g miere, 300 ml apa, 200 g zahar, o lingurita de esenta de vanilie si o lingurita de esenta de rom.

Pentru a incepe procesul de preparare, taie foile de placinta in trei parti egale si macina miezul de nuca, in care vei adauga scortisoara. Topeste untul pana devine lichid si ungete fiecare foaie de placinta cu unt. In tava de copt, aseaza prima foaie unta si presara jumatate din cantitatea de nuci peste ea. Continua acest proces, adaugand noi foi si nuci pana cand termini toate ingredientele.

Dupa ce ai construit straturile de foi si nuci, acopera tava si las-o la frigider pentru 30-45 de minute. Preincalzeste cuptorul si apoi coace baclavaua timp de 25 de minute, pana devine frumos rumena. Intre timp, fierbe un sirop din apa si zahar la foc mic, adaugand mierea si esentele de vanilie si rom.

Dupa ce baclava este gata, toarna siropul fierbinte peste ea si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi, pune-o la frigider pentru a se intari si a capata consistenta dorita. Aceasta rețetă simplă, dar delicioasă, te va ajuta să obții o baclava perfecta, care va fi cu siguranță apreciata de cei dragi. Pofta buna!