Tichete sociale Paște 2024. Distribuirea tichetelor de masă destinate românilor cu venituri mici începe joi, iar beneficiarii vor primi câte un tichet în valoare de 125 de lei pentru achiziționarea produselor alimentare. Banii vor fi livrați până pe data de 26 aprilie, iar distribuția se va realiza prin intermediul Poștei Române, începând cu data de 18 aprilie, în majoritatea localităților din România.

Categoriile eligibile pentru acest sprijin financiar includ românii cu un venit minim de incluziune, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, pensionarii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei, precum și persoanele cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei. De asemenea, vor beneficia de tichete sociale și persoanele cu vârsta peste 60 de ani și fără nicio sursă de venit declarată.

Distribuția se va face conform unui singur tichet pentru fiecare beneficiar, indiferent de categoriile în care se încadrează, conform legislației în vigoare. Banii vor ajunge la toți beneficiarii până pe data de 26 aprilie 2024, urmând ca aceștia să îi poată folosi exclusiv pentru achiziționarea produselor alimentare.

Un aspect important de menționat este că, în ciuda distribuției tichetelor pentru Paște 2024, unii beneficiari ar putea fi afectați de data sărbătorii. Astfel, cei care sunt catolici nu vor putea folosi banii pentru a sărbători Paștele Catolic din 31 martie, în timp ce cei ortodocși vor putea achiziționa produse pentru Paștele lor, care se va celebra pe 5 mai.