Tragedia a lovit comunitatea sportivă din România, după ce un cunoscut fotograf, Alexandru Hojda, a fost răpus de o boală necruțătoare la vârsta de doar 45 de ani.

Hojda era recunoscut pentru talentul său remarcabil în capturarea momentelor definitorii din lumea sportului și a colaborat cu publicații de prestigiu precum „Gazeta Sporturilor”, „ProSport” și „Adevărul”.

„Cei care au lucrat în presă știu că nu a fost deloc simplu, ziariștii și fotoreporterii neavând sâmbăta și duminica libere, fiind serile și uneori nopțile pe stadioane, în săli și pe drumuri, în diverse deplasări prin țară și prin lume. O viață frumoasă, palpitantă, însă care te și consumă, atât fizic, cât și psihic”, a declarat jurnalistul Marian Burlacu.

Comunitatea sportivă își exprimă profundul regret și tristețea pentru pierderea unui talent remarcabil și un om dedicat meseriei sale. Alexandru Hojda va fi mereu amintit pentru contribuția sa deosebită în capturarea și transpunerea în imagini a emoțiilor și momentelor unice din lumea sportului românesc.