Codul Galben de ninsori și ploi a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie, cu avertizări pentru anumite zone din țară. Astfel, în intervalul 21 aprilie (ora 18:00) – 22 aprilie (ora 12:00), se prognozează ninsori semnificative la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cu un strat consistent de zăpadă.

De asemenea, în același interval de timp, se anunță extinderea ploilor în sud-vestul țării, cu cantități de apă ce pot atinge local 10…15 l/mp. În regiunile Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, se vor înregistra peste 30 l/mp, iar averselor vor fi însoțite izolat de descărcări electrice. Vântul se va intensifica temporar în sud și sud-est, cu viteze de până la 55 km/h.

Marți, 23 aprilie, ploile vor continua, cu cantități semnificative de apă în zonele montane și în sud-vest. Vântul va fi intens în majoritatea regiunilor. ANM avertizează că vremea din această perioadă poate prezenta riscuri temporare pentru anumite activități, însă este tipică intervalului sau regiunii menționate.

În paralel, Codul Galben de inundații a fost emis până astăzi la ora 16:00, cu un pericol mai mare în Dobrogea. Hidrologii au avertizat că se pot produce scurgeri importante pe versanți, viituri rapide pe râurile mici și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din județele Tulcea și Constanța, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Astfel, codurile meteo emise pentru zilele următoare anunță fenomene extreme în anumite zone din țară, iar autoritățile recomandă luarea precauțiilor necesare pentru a evita eventualele neplăceri sau pericole.