Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) au emis o prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, anuntand ca vremea se va incalzi semnificativ in toata tara.

Conform specialistilor, un transport de aer tropical va influenta spatiul geografic al tarii noastre, determinand temperaturi maxime de peste 25…27 de grade Celsius in ultimele zile din martie si la inceputul lunii aprilie. Totodata, in jumatatea de vest a teritoriului se vor inregistra innorari temporar accentuate si averse insotite de descarcari electrice, cu vanturi puternice, in special la munte.

In Crisana, vremea va fi in incalzire pana in data de 2 aprilie, cu temperaturi maxime de 16…20 de grade si minime de 5…9 grade. Ploile vor fi mai frecvente in jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va ramane ridicata si intre 2 si 5 aprilie.

In Transilvania, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice la inceputul intervalului, urmand ca din 28 martie sa se inregistreze o incalzire semnificativa, cu temperaturi maxime de 20…23 de grade si minime de 3…7 grade. Ploile vor fi posibile in jurul datei de 28 martie si dupa 3 aprilie.

Pentru Moldova, meteorologii au anuntat ca vremea va fi in incalzire semnificativa, cu temperaturi maxime de 20…23 de grade si minime de 5…8 grade. Se estimeaza o racire treptata a vremii catre sfarsitul celor doua saptamani.

In Dobrogea, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice la inceputul intervalului, urmand o incalzire treptata pana spre finalul perioadei, cu temperaturi de 18…22 de grade ziua si 6…10 grade noaptea.

In Muntenia, vremea va fi in incalzire treptata, cu temperaturi de 20…25 de grade ziua si 6…10 grade noaptea. Ploile locale vor fi posibile in jurul datei de 28 martie si dupa 3 aprilie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de normal la inceputul intervalului, urmand o incalzire treptata cu temperaturi de 6…14 grade ziua si 1…7 grade noaptea. Ploile vor fi prezente pe arii relativ extinse, cu probabilitate ridicata si dupa data de 3 aprilie.

Aceasta este prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani in Romania, conform specialistilor de la ANM.