Preotul Vasile Ioana a lansat un apel la credincioși să renunțe la vizionarea TikTok-ului în perioada postului mare, considerând că acest lucru reprezintă un păcat mare. Potrivit preotului, postul trebuie să fie complet, nu doar în ceea ce privește alimentația, ci și în ceea ce privește comportamentul spiritual al oamenilor.

„Care a fost ideea pentru care sfinții părinți au orânduit postul, mâncarea dulce să nu atâte poftele și patimile. Pai acum stai și mănânci fasole și stai pe TikTok trei ore și patimile tale sunt atâtea… nu ții post! Fără post de tehnologie, nu e postul complet. De aceea de mâine nu mai folosim toată ziua buna ziua telefonul. Telefonul este o pierdere duhovnicească mai ales în post”, a scris preotul Vasile Ioana.

Preotul îndeamnă credincioșii să posteze și cu sufletul, nu doar prin abținerea de la alimente, iar acest lucru înseamnă să se abțină și de la TikTok, dar și de la alte rețele de socializare.

Unii credincioși nu sunt de acord cu această abordare și nu doresc să renunțe la vizionarea TikTok-ului în această perioadă. Menționând că au văzut și conținut de credință și inspirație pe această platformă.

„Asta să fie păcatul meu, nu mi se pare păcat. Mi se pare păcat să-i dai la picioare unui om sau să-i faci rău.”

„Am văzut și foarte multe postări de credință și cei care vor să urmeze calea lui Dumnezeu găsesc și acolo inspirație.”

„Chiar și pe TikTok am văzut foarte multe postări ale părinților, slujbe și mai multe.”

„O aberație, o prostie”, sunt câteva dintre reacțiile celor care nu consideră mediul online un păcat.

În ciuda opiniei contradictorii, preotul Vasile Ioana continuă să îndemne credincioșii să renunțe la TikTok în postul mare, subliniind importanța trăirii spirituale în acest timp de pocăință și rugăciune.