Meteorologii avertizează că vremea se va schimba în aproape întreaga țară în zilele de duminică și luni. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 24 martie, ora 10 – 25 martie, ora 20, vom avea parte de ploi moderate în centrul, sudul și estul țării, cu cantități de apă de 10…15 l/mp. În special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei se vor acumula până la 30 l/mp, iar în zonele montane se vor semnala precipitații mixte și ninsori.

De asemenea, vântul va avea intensificări locale, cu rafale de până la 50 km/h în unele zone, iar în zonele montane vitezele se pot ridica la 60…70 km/h. De asemenea, se așteaptă brumă în vestul și nord-vestul țării în noaptea de duminică spre luni, precum și în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud în noaptea de luni spre marți.

Mai mult, ANM a emis și un cod galben de ninsori și vânt puternic pentru noaptea de duminică spre luni până luni seara. Astfel, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se vor înregistra ninsori și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea rafale de peste 80…90 km/h în zonele înalte. De asemenea, vântul se va intensifica și în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei, precum și în sudul Transilvaniei, cu viteze ce pot ajunge la 55…65 km/h.