Sindicatele Poliției lansează acuzații grave după sinuciderea polițistului din Roman. Motivele care ar sta în spatele gestului extrem

Tragedia din Roman continuă să ridice semne de întrebare în comunitatea locală, după ce un tânăr polițist și-a pus capăt zilelor prin împușcare. Sindicaliștii din Poliție aduc acuzații grave la adresa șefilor de la Serviciul Rutier, susținând că acesta ar fi fost supus unor presiuni excesive care i-ar fi afectat sănătatea mintală.

Potrivit informațiilor obținute de la TVNeamt.ro, polițistul în cauză, Bogdan Mihalache, ar fi fost sub presiune din cauza volumului mare de muncă și a numărului ridicat de acțiuni planificate la care trebuia să participe. Se pare că bărbatul se plângea constant de lipsa timpului pentru a-și rezolva dosarele penale și de presiunile exercitate de superiorii săi.

Un sindicalist din Poliție a declarat că „Asupra lui erau presiuni enorme și din partea șefilor. Rămăsese în urmă cu soluționarea unor dosare, din lipsa timpului. Este binecunoscut deficitul de personal din Poliție, iar la Rutieră, această problemă se acutizează pe zi ce trece.” Totodată, se pare că Bogdan își exprimase dorința de a părăsi Serviciul Rutier și de a se muta la Ordine Publică.

Cu toate acestea, Inspectoratul Județean de Poliție Neamț a negat aceste acuzații, susținând că polițistul nu avea ore suplimentare, dosare în lucru sau alte motive care ar fi putut determina un asemenea gest tragic. Mai mult, IPJ Neamț a subliniat că Bogdan Mihalache fusese avansat înainte de termen și că nu existau motive evidente pentru sinucidere.

În ciuda controversei și a acuzațiilor formulate de sindicaliști, rămâne neclar care au fost motivele reale care l-au determinat pe polițistul din Roman să-și ia viața. Comunitatea locală rămâne șocată și așteaptă rezultatele anchetei pentru a clarifica această tragedie care a șocat pe toată lumea.