Dieta cu scrumbie este de 1.500 de ori mai eficienta in prevenirea infarctului decat tratamentul medicamentos, sustin specialistii. Potrivit doctorulzilei.ro, 100 de grame de scrumbie contin 230 de calorii, dar si o bogăție de minerale și acizi grași omega 3 și omega 6 esențiali pentru sănătatea inimii.

Pe lângă beneficiile sale pentru prevenirea infarctului, scrumbia este recomandată și în dieta diabeticilor datorită capacitatii sale de a subția sângele și a favoriza circulația. De asemenea, acest tip de peste este bogat în vitaminele A, C, D, E, K, B6 și B12, magneziu, seleniu, calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc și sodiu, elemente esențiale pentru menținerea sănătății organismului.

Specialiștii americani au descoperit că o dietă cu scrumbie poate regla nivelul hormonal și favoriza elasticitatea capilarelor, reducând astfel riscul formării cheagurilor de sânge și depozitelor de colesterol. De asemenea, consumul regulat de scrumbie poate îmbunătăți sistemul imunitar, regla metabolismul, elimina migrenele și îmbunătăți memoria și activitatea cerebrală.

Pentru a beneficia în întregime de proprietățile nutritive ale scrumbiei, este important să alegi un peste proaspăt, cu carnea întinsă și umedă, și să-l depozitezi corect. Se recomandă să lași pestele la dezghețat timp de 24 de ore la frigider înainte de a-l găti, pentru a te asigura că își păstrează toate vitaminele, mineralele și calorii.

Totuși, femeile insarcinate ar trebui să evite consumul de scrumbie, deoarece acest tip de peste conține mercur. Este recomandat ca proaspetele și viitoarele mămici să evite consumul de scrumbie pentru câteva luni, pentru a evita expunerea la substanțe nocive care ar putea afecta dezvoltarea copilului.