Aproape 8 milioane de români nu își revendică moștenirea din Cuponiadă

Cuponiada, procesul de privatizare în masă din anii ’90, a lăsat în urmă o sumă impresionantă de acțiuni neîncasate de aproximativ 8 milioane de români. Mulți dintre aceștia nu știu că au dreptul la aceste acțiuni sau au uitat complet de ele.

Fiecare adult de peste 18 ani a primit atunci certificate de proprietate cu o valoare nominală de 25.000 de lei. Cu toate acestea, mulți nu au revendicat aceste acțiuni, iar sumele care le revin lor se ridică la 350 de milioane de euro.

La Depozitarul Central mai figurează persoane care nu și-au revendicat drepturile, iar aceste acțiuni rămase nefolosite nu dispar și nu sunt transferate înapoi companiei după decesul titularului, ci așteaptă să fie revendicate de către urmașii acestuia.

Pentru a beneficia de aceste acțiuni, trebuie să iei legătura cu un notar, care te va ajuta să obții sumarul de cont de la Depozitarul Central. Costul pentru obținerea acestor informații este de 6 lei pentru fiecare societate la care defunctul deținea acțiuni. După ce ai obținut toate detaliile, tot ce rămâne de făcut este să depui o cerere la Depozitarul Central, împreună cu actele doveditoare ale calității de moștenitor. Procesul este unul simplu și te poate ajuta să îți revendici drepturile în mod legal.