Un român stabilit în Germania a făcut publice cheltuielile lunare pe care le are alături de iubita sa într-un video postat pe platforma TikTok.

Potrivit informațiilor prezentate, românul plătește lunar 470 de euro pentru chirie, pentru un apartament de 55 de metri pătrați. La această sumă se adaugă și facturile pentru gaz (140 de euro) și curent (130 de euro), ceea ce înseamnă că totalul cheltuielilor legate de locuință se ridică la 740 de euro.

În ceea ce privește telefonia și internetul, românul plătește în medie 42 de euro pentru două telefoane și 47 de euro pentru serviciul de internet. De asemenea, acesta mai suportă cheltuieli suplimentare pentru abonamentul la radio (17 euro) și la platforma de streaming Netflix (8 euro).

Pentru mașinile pe care le dețin, cei doi parteneri plătesc aproape 667 de euro lunar. Această sumă include costurile pentru benzină (între 350 și 600 de euro), consumabile (100 de euro), asigurare (110 euro) și alte cheltuieli neprevăzute (30 de euro).

În ceea ce privește cheltuielile pentru mâncare, românul afirmă că acestea se ridică în medie la 400 de euro lunar. De asemenea, aceștia mai alocă 100 de euro pentru haine, 50 de euro pentru cadouri, 50 de euro pentru abonamentul la sală de sport, și 200 de euro pentru produse de igienă și curățenie.

Pe lângă toate acestea, românul mentionează că mai plătește și pentru asigurări private (88 de euro) și o taxă la bancă (15 euro).

Astfel, totalul cheltuielilor lunare pentru cei doi se ridică la aproximativ 2424 de euro. Cu toate acestea, românul subliniază că nu duce o viață de lux și că uneori este nevoit să facă economii pentru a face față prețurilor din Germania.