Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, într-o conferință de presă, că măsura propusă de închidere a hipermarketurilor și a magazinelor alimentare în timpul weekendurilor va fi supusă unei analize mai detaliate. Liderul guvernului a subliniat că este necesar să se identifice un sistem alternativ viabil înainte de a lua o astfel de decizie.

„Eu nu pot spune românilor când să se ducă la magazin să-și cumpere alimente”, a precizat Marcel Ciolacu. El a adăugat că propunerea inițială de închidere a magazinelor alimentare în weekend a fost discutată în cadrul tehnicii Guvernului și că se dorește evaluarea impactului acestei măsuri.

Premierul a subliniat că decizia de a închide magazinele alimentare nu este ușoară, deoarece se dorește asigurarea acoperirii nevoilor cetățenilor și evitarea oricărei forme de evaziune fiscală. De asemenea, Ciolacu a menționat că nu se cunoaște încă în totalitate efectul pe care închiderea magazinelor ar avea asupra populației.

„Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare și ni s-a spus ca românii să-și facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz”, a adăugat premierul.

În final, Marcel Ciolacu a subliniat că o astfel de decizie nu va fi luată în mod precipitat și că va fi necesară identificarea unei soluții alternative viabile înainte de a se lua o decizie finală.