Ministerul Educației a decis să închidă toate școlile și grădinițele din Sectorul 5 pentru dezinsecție, după ce au fost semnalate probleme cu ploșnițele. Astfel, 55 de instituții de învățământ, inclusiv 9 licee, 25 de școli, 20 de grădinițe și o școală specială, vor fi închise luni, pe 25 martie.

Procedura de dezinsecție va consta în două etape: o primă dezinsecție va avea loc sâmbătă seara, după ce clădirile vor fi evacuate de copii și cadre didactice, iar a doua va fi efectuată duminică. Este necesar un interval de 36 până la 48 de ore pentru a aerisi și curăța spațiile înainte ca școlile să fie redeschise.

Măsura a fost luată după ce părinții de la două școli din sectorul 5 au semnalat prezența ploșnițelor. Directorii instituțiilor de învățământ au declarat că au efectuat deja trei dezinsecții, însă primarul Sectorului 5 a solicitat aprobarea ministrului Educației pentru curățenia generală în toate școlile, în scopul protejării sănătății copiilor.

Astfel, în urma acestei situații de alertă, autoritățile au decis să acționeze prompt și să închidă temporar școlile pentru a soluționa problema cu ploșnițele și a asigura un mediu sigur pentru elevi și personalul didactic.