Vremea se va răci începând de luni, potrivit directorului ANM. Temperaturile nu vor depăși 18 grade Celsius, iar ploile vor reveni, iar în unele zone din țară chiar va ninge.

Procesul de răcire va începe în zonele centrale și în partea de nord-vest, centru-nord-est a țării, unde maximele nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius. În extremitatea de sud este posibil să mai avem 15 grade Celsius, conform declarațiilor Elenei Mateescu.

De marți, vremea mai rece se va extinde la nivelul întregii țări. Din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere, iar în weekendul următor se așteaptă valori care să depășească 20 de grade Celsius.

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni indică temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă. Vor fi și ploi apropiate de normele pentru această perioadă, mai transmit meteorologii.

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.