Începând cu data de 2 decembrie, se împlinește un an de la introducerea în sistemul financiar din România a unei noi bancnote: cea de 20 de lei, pe care este imprimată figura Ecaterinei Teodoroiu. Această bancnotă a stârnit un interes deosebit printre oameni, fiind și în prezent la mare căutare și vândută la suprapreț pe internet.

Pe diverse site-uri de vânzări online, se găsesc anunțuri precum: „Vând pachet de 100 de bancnote de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu, serii de 20-30 consecutive, preț 2.500 de lei, cu 500 de lei mai mult decât valoarea nominală”. Pe OLX, prețurile pentru această bancnotă variază între 50 și 100 de lei, iar un anunț oferă „pliant de prezentare a bancnotei de 20 lei insotit de bancnota din imagine” la prețul de 50 de lei.

Bancnota de 20 de lei este realizată pe suport de polimer, în tehnica mixtă plană/in relief, având dimensiunile de 136 x 77 mm și o culoare predominantă verde oliv. Pentru cei care doresc să achiziționeze această bancnotă fără a plăti un suprapreț, există posibilitatea de a o obține de la Trezorerie sau de la sucursalele regionale ale Băncii Naționale a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.