Un biciclist din Cluj a primit recent o amendă de aproape 1.800 de lei, după ce a fost oprit de un agent de poliție în trafic. Motivele pentru care a fost sancționat au fost lipsa documentelor, lipsa sistemului de avertizare sonoră și lipsa elementelor fluorescent-reflectorizante de la nivelul spițelor.

Polițistul a explicat faptul că biciclistul a primit un avertisment pentru lipsa documentelor, o amendă de 870 de lei pentru lipsa sistemului de avertizare sonoră și o amendă similară pentru lipsa elementelor fluorescent-reflectorizante. În total, acesta a primit 12 puncte de amendă, aducând suma totală la 1.745 de lei.

În apărarea sa, biciclistul a argumentat că a fost oprit la ora 13.00 și că nu este nevoie de sisteme reflectorizante în timpul zilei, deoarece are lumini pe bicicletă. Cu toate acestea, regulamentul rutier prevede clar obligativitatea acestor elemente, indiferent de momentul zilei.

În ultima perioadă, polițiștii din Cluj-Napoca au intensificat controalele asupra bicicliștilor, aplicând deja zeci de amenzi celor care circulă pe trotuar. Astfel, este esențial ca toți participanții la trafic să respecte regulile și să aibă toate echipamentele necesare pentru a asigura siguranța în trafic.