Conform informațiilor furnizate de Agenția Națională de Meteorologie (ANM), în România se anunță o îmbunătățire semnificativă a vremii în următoarele zile, după perioadele de temperaturi scăzute și ninsori din zonele montane. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se așteaptă o creștere a temperaturilor în întreaga țară, cu valori estimate între 10°C și 17°C, începând de acest weekend.

Prognoza meteo indică că va ploua în aproape toată țara în următoarele două zile, cu cantități de precipitații între 10 și 15 litri pe metru pătrat, iar la altitudini mai mari de 1.200 de metri se așteaptă ninsoare. În estul Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei sunt posibile precipitații mixte.

Astăzi, temperatura maximă a atins 13°C, fiind cea mai ridicată valoare înregistrată în partea de sud-vest a țării. În Drobeta Turnu Severin, temperaturile au ajuns până la 10°C, în timp ce în estul țării, inclusiv în Capitală, valorile au oscilat între 5°C și 8°C. Așadar, se anunță o îmbunătățire a vremii în România în următoarele zile, cu temperaturi mai ridicate și precipitații în diverse regiuni ale țării.