Frații Dedeman, Dragoș Pavăl și Adrian Pavăl, au primit aprobarea pentru demolarea Vămii Chitila din București, planificând să construiască un nou magazin Dedeman în locul depozitelor achiziționate de la DB Schenker. Aceasta va fi a opta unitate Dedeman din București și a doua din Sectorul 1.

Tranzacția pentru terenul de 7,1 hectare, evaluată la peste 15 milioane de euro, a fost încheiată în aprilie 2021. Depozitele de pe acest teren, printre care și Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut sub numele de „Vama Chitila”, urmează să fie demolate pentru a face loc noului magazin.

În prezent, există 33 de construcții pe terenul achiziționat, pentru care Dedeman a primit autorizație de demolare. Cu toate acestea, nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la destinația lor după demolare.

Planul Urbanistic de Detaliu prevede construirea unui magazin cu două etaje, drumuri interioare, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire. Această variantă ar presupune deschiderea celui de-al optulea magazin Dedeman în București, fiind al doilea din Sectorul 1.

Cel mai recent magazin Dedeman din București a fost inaugurat în 2020 în cartierul Ghencea, reprezentând al șaptelea magazin din Capitală. Având o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați și o investiție de 29 de milioane de euro, acesta este cel mai mare magazin din rețea. Dragoș Pavăl a declarat că intenționează să deschidă suficiente magazine în București pentru a fi accesibile pentru oricine în maximum 20 de minute.