Vremea rece se va menține în România și în următoarele două zile, conform directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu. Ploi și ninsori sunt așteptate în întreaga țară, cu temperaturi scăzute care vor dura până vineri. Începând de la sfârșitul săptămânii, temperaturile vor crește și vom scăpa de vremea ploioasă.

În mod particular, în zona montană, la altitudini de peste 1.200 de metri, ninsorile vor fi predominante, iar în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei se pot înregistra precipitații mixte. Totodată, informarea meteorologică emisă de ANM rămâne valabilă până vineri la ora 10:00, cu cantități de apă între 10-30l/metru pătrat, izolat chiar peste 40l/metru pătrat.

În Capitală, cantitățile de apă se vor situa în jurul a 10l/metru pătrat, iar temperaturile se vor menține scăzute, cu maxime de 12-14 grade Celsius și minime de 4 grade Celsius. Însă, veștile sunt îmbucurătoare, deoarece începând de sâmbătă, se anunță o creștere a temperaturilor până la 16-17 grade Celsius.

Precipitațiile vor afecta întreaga țară, însă în special la munte se estimează ninsori și lapoviță. Jumătatea estică a țării se află sub informare de vreme rea până mâine dimineață, iar temperaturile vor scădea, unele zone înregistrând maxime de doar 1-2 grade Celsius.

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a subliniat că perioada cu precipitații era necesară și că la altitudini de peste 1.700 de metri se așteaptă lapoviță și ninsoare. În următoarele zile, temperaturile vor scădea, în special în Moldova și în vestul țării, unde maximele nu vor depăși 12 grade Celsius.

În concluzie, vremea rece și ploioasă se va menține în România până vineri, cu posibilitatea de ninsori la munte și precipitații mixte în anumite zone. Cu toate acestea, începând de weekend, temperaturile vor crește, aducând o vreme mai blândă și speranță pentru sosirea primăverii.