Xsara a fost diagnosticată cu Limfomul Hodgkin în stadiul 4, terminal, și a fost sfătuită de medici să înceapă imediat chimioterapia. După patru luni de tratament dureros, care i-a cauzat pierderea părului și a unor dinți, Xsara a decis că nu mai poate continua și și-a dorit să-și petreacă ultimele zile acasă.

Cu toate acestea, în ciuda avertismentelor medicilor că ar putea muri în câteva zile fără tratament, Xsara a ales să renunțe la chimioterapie. A strâns peste 3.000 de lire sterline pentru a-și organiza propriile înmormântare, pregătindu-se pentru finalul iminent.

Cu toate acestea, împotriva tuturor așteptărilor, Xsara s-a recuperat miraculos. Un ultim control medical a confirmat că nu mai are probleme și acum se pregătește să se reangajeze.

Fascinată de puterea ei de a învinge boala, Xsara a donat o parte din banii strânși unei clinici locale, iar restul va fi folosit pentru a obține permisul de conducere. Cu toate greutățile prin care a trecut, tânăra își planifică acum viitorul cu optimism și spune că vrea să devină o femeie de carieră.

„Imi organizam inmormantarea, iar acum imi organizez restul vietii. Tare mi-as dori sa fiu o femeie de cariera. Imi cer scuze ca nu am murit, pentru ca, in momentul in care am decis sa renunt la chimioterapie, am fost acuzata ca sunt egoista si renunt la lupta”, a declarat Xsara.