Simona Halep se pregătește pentru primul ei turneu WTA după o pauză de un an și jumătate. Sportiva română nu a mai evoluat într-un meci oficial de la US Open din august 2022, când a fost eliminată în primul tur. Cu toate acestea, competiția de la Miami ar putea să o readucă pe Halep în prim-planul clasamentului WTA.

Meciurile din primul tur vor începe pe 19 martie, iar pentru Simona Halep această participare reprezintă o șansă de a reveni în topul mondial. Chiar și în cazul unei înfrângeri în primul tur, Halep va obține 10 puncte, dar și un bonus financiar de 21.000 de euro.

Potrivit informațiilor de pe ziare.com, câștigătoarea turneului de la Miami Open va primi un premiu de 1.000.000 de euro, iar Simona Halep are șanse reale să revină în top 100 dacă va reuși să obțină un rezultat semnificativ la acest turneu.

Participarea la Miami Open ar putea aduce Simonei Halep între 10 și 1000 de puncte în clasamentul WTA. Chiar dacă românca nu a reușit să cucerească trofeul până acum, cele mai bune rezultate ale sale la acest turneu au fost semifinala din 2019 și sferturile din 2017 și 2016.

Dacă va obține doar 10 puncte, Simona Halep ar urma să ocupe locul 1.141 în clasament, conform Digisport.ro. Însă, în cazul unei performanțe de excepție și câștigării turneului, sportiva română ar putea să urce până pe locul 70 mondial, reușind astfel o revenire spectaculoasă în vârful tenisului feminin.