Medicii de la Spitalul Mavromati au efectuat o operație dificilă pentru extirparea unei tumori de peste 24 de kilograme din abdomenul unei femei în vârstă de 42 de ani. Pacienta a ajuns la spital plângând de dureri abdominale intense și dificultăți de respirație.

Femeia, diagnosticată cu obezitate morbidă și având o greutate de 157 de kilograme, prezenta o tumoare gigant la nivelul uterului, descoperită în urma unui examen ecografic. Medicii au decis intervenția chirurgicală imediată, cu toate că pacienta era pozitivă la virusul SARS-Cov2 și nu existau paturi disponibile în secția de terapie intensivă.

Operația a fost dificilă, dat fiind mărimea tumorii și starea pacientului. Chirurgul Iulian Preda, care a condus echipa operatorie, a descris intervenția ca fiind una extrem de complexă, dar cu rezultat favorabil. Pacienta a fost transferată pe secția de reanimare pentru supraveghere, fiind diagnosticată și cu Covid la internare.

„A fost o operație extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii și faptul că pacienta era infectată cu virusul Covid-19. Din fericire, intervenția a avut succes și pacienta se află acum în stare stabilă, dar gravă din cauza afecțiunii respiratorii”, a declarat medicul Preda.

Chirurgul a mai adăugat că aceasta este cea mai mare tumoră pe care a extirpat-o în cariera sa, descriind operația ca fiind una cu adevărat excepțională. Pacienta a recunoscut că simptomele sale datează de patru luni, dar medicul consideră că tumoarea s-a dezvoltat de-a lungul mai multor ani.

În prezent, starea pacientei este bună, urmând să fie externată de pe secția de terapie intensivă dedicată pacienților cu Covid-19 și transferată pe o altă secție a spitalului pentru a-și continua recuperarea. Operatia grea si dificila a fost facuta cu succes, iar pacienta a avut parte de ingrijirea necesara pentru recuperare.