Elevul de 15 ani din clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a fost sancționat cu cinci zile de suspendare după ce și-a agresat grav diriginta în timpul orelor de curs.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței consiliului de administrație al colegiului, care a avut loc marți, 12 martie. Propunerea de suspendare a fost făcută de consiliul profesoral și a fost ulterior aprobată de către colegiul de administrație.

În plus, s-a inițiat o anchetă disciplinară împotriva elevului, iar colegiul a solicitat sprijinul unui personal specializat pentru a asigura securitatea și pentru a reduce riscurile asociate situației.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș continuă investigația pe parcursul celor cinci zile de suspendare a elevului.

Directoarea colegiului, Cristina Ligia Someșan, a trimis o scrisoare către părinții elevilor, subliniind faptul că incidentul este inacceptabil și că elevul implicat a avut mai multe abateri disciplinare în ultimii doi ani.

Someșan a pledat pentru măsuri ferme și clare pentru prevenirea unor astfel de incidente, afirmând că este hotărâtă să nu mai tolereze asemenea comportamente în școală.

În ciuda dificultăților întâmpinate în aplicarea măsurilor disciplinare, directoarea a subliniat importanța găsirii unor soluții pentru asigurarea unui mediu sigur și respectuos în instituția de învățământ.

În final, Someșan a declarat că nu va renunța la lupta pentru a asigura o educație de calitate și un mediu sigur pentru elevi și cadrele didactice.