Vremea se strică în București și în alte orașe importante din țară, conform prognozei meteorologilor de la Accuweather. Începând cu joi, 14 martie, se anunță temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ninsoare.

Maximele vor fi de aproximativ opt grade Celsius, iar minimele vor coborî până la patru grade Celsius. Aceste temperaturi sunt neobișnuite pentru luna martie și amintește mai mult de ianuarie decât de primăvară. Ploile și temperaturile mai scăzute decât de obicei au acaparat deja România, iar schimbările meteorologice de joi se anunță să aducă ploi, vânt și chiar ninsoare.

Previziunile meteorologice pentru București indică o maximă de 8 grade Celsius, resimțită ca 6 grade, în timp ce vântul va sufla cu o viteză de 33 km/h. Probabilitatea de precipitații este de 70%, cu o cantitate de 4.7 mm de ploaie și o durată de 1.5 ore. Cerul va fi acoperit de nori, iar probabilitatea de furtuni cu descărcări electrice este de 14%.

Pe timpul nopții, temperatura va scădea până la 4 grade Celsius, resimțindu-se ca 2 grade, cu o probabilitate de precipitații de 80%. Vântul se va domoli, iar cantitatea de ploaie va fi de 2.4 mm, cu o durată de 2 ore. Cerul va rămâne noros, fără a exista riscul de furtuni cu descărcări electrice.

Astfel, se pare că iarna își face simțită prezența din nou în București și în alte orașe din România, într-o perioadă în care ne-am fi așteptat să simțim căldura primăverii.