Cătina, fructul românesc pe care se bat străinii, a devenit o adevărată comoară pentru mulți afaceriști din România. Datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care le oferă, cătina se vinde cu succes peste hotare, ajungând pe mesele bogaților din Dubai, Japonia, Germania și multe alte țări.

Unul dintre cei care au pus bazele unei afaceri de succes cu cătină este Ilie Potecaru, un antreprenor din Gorj. Ideea lui de a cultiva cătină a venit în urma unui necaz în familie, când tatăl său a fost diagnosticat cu cancer. După ce a început cultivarea cătinei, tatăl său a supraviețuit și acum afacerea sa a devenit o adevărată pasiune.

Plantația lui Ilie Potecaru se întinde pe aproape 50 de hectare în localitatea Cojani și de aici pleacă spre export zeci de tone de cătină, din care se prepară suc și nectar BIO. Produsele sale ajung în țări precum Germania, Franța, Japonia și Emiratele Arabe, unde nectarul de cătină este favoritul șeicilor.

Afaceristul estimează că anul acesta va vinde aproximativ 8 mii de litri de nectar de cătină cu miere de la stupii săi în Dubai, consolidând astfel poziția României pe piața internațională a cătinei.