Simona Halep s-a pregătit pentru primul său turneu după ce a primit vestea că suspendarea sa a fost redusă de la 4 ani la doar 9 luni. Jucătoarea de tenis a plecat spre Miami luni dimineață, alături de mama sa, pentru a participa la Miami Open, turneul la care va lua startul după o pauză de un an și jumătate.

Ultima apariție a Simonei Halep într-un turneu oficial a fost în august 2022, când a fost eliminată în primul tur al US Open. Însă acum, după reducerea suspendării sale și obținerea unui wild card pentru Miami Open, Halep este hotărâtă să revină pe teren și să își testeze forma.

„Nu știu ce va fi, am emoții, dar mă bucur că revin pe teren. Când mi-am făcut bagajul, parcă nu știam ce să-mi mai pun în geantă. Vreau să văd cum mă simt, este un turneu bun, mi-a plăcut mereu. Vreau să iau săptămână după săptămână și să văd cum îmi revin în formă. Va fi dificil“, a declarat Halep la plecarea din România.

Simona Halep va fi însoțită la Miami de partenerul ei de antrenament, Joao Monteiro, despre care s-a speculat că ar fi mai mult decât un simplu partener de antrenament. Totuși, campioana noastră a subliniat că relația lor este strict profesională.

Turneul de la Miami Open, care începe pe 17 martie, va fi o provocare pentru Simona Halep, care dorește să simtă energia publicului și să se întoarcă pe terenul de tenis după o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional. Premiile totale de la Miami Open sunt în valoare de 8.995.555 dolari, iar Halep este hotărâtă să își testeze forma și să își recâștige locul în topul jucătoarelor de tenis de pe plan mondial.