Femeile din România au primit o veste excelentă care le va aduce un sprijin financiar bine meritat. Potrivit unui proiect de lege propus de deputatul Ninel Peia, femeile care au trei sau mai mulți copii vor beneficia de o indemnizație viageră, care poate ajunge până la 50% din salariul mediu net pe economie, adică între 639 și 1000 de lei lunar.

Conform propunerii legislative, femeile care au născut trei copii vor primi o indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie. Pentru cele care au crescut patru copii, suma se va ridica la 405 lei lunar, iar pentru cele cu cinci sau mai mulți copii, indemnizația va fi de 50% din salariul mediu net pe economie. De asemenea, femeile care au crescut cinci sau mai mulți copii vor primi și titlul și medalia de „Mamă Eroină”.

Această indemnizație viageră va fi actualizată anual în funcție de salariul mediu net pe economie, pentru a ține pasul cu inflația și creșterea nivelului de trai. Un alt beneficiu important este că această indemnizație nu va fi impozitată, asigurând astfel că femeile care o primesc vor beneficia în totalitate de suma alocată.

Pentru a solicita această indemnizație, femeile trebuie să trimită o cerere scrisă către stat, în care să solicite acordarea acestui drept. Este esențial de menționat că această măsură nu va ține cont de alte venituri ale familiei, asigurând astfel un sprijin financiar concret pentru femeile care depun eforturi semnificative în creșterea și educarea copiilor.