Românii sunt obligați prin lege să plătească impozitul pe casă și mașină, însă există o categorie de persoane care sunt scutite de această obligație. Potrivit Codului de Procedură Fiscală emis în 2016, cei care au amenzi neachitate nu pot achita impozitul local până când aceste amenzi nu sunt plătite integral.

Conform articolului 165, alineatul (2) al Codului de Procedură Fiscală, sumele achitate de contribuabili se vor folosi cu prioritate pentru stingerea amenzilor contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii. Astfel, dacă o persoană are amenzi neachitate pe numele său, impozitul local poate fi plătit doar după ce aceste amenzi sunt achitate în întregime.

Este important pentru această categorie de persoane să verifice dacă au amenzi neachitate și să le achite înainte de termenul limită de plată a impozitului local. În caz contrar, vor rămâne în imposibilitatea de a achita impozitul pe casă și mașină.

Termenul limită pentru plata impozitelor este 31 martie pentru prima tranșă și 30 septembrie pentru cea de-a doua tranșă. Cei care aleg să plătească integral impozitul beneficiază de o reducere de 10%, conform informațiilor de pe fanatik.ro.

Astfel, românii trebuie să fie atenți la obligațiile lor fiscale și să se asigure că au achitat toate amenzi pentru a putea plăti impozitul local în termenul stabilit de lege. Este important să respectăm legislația fiscală pentru a evita eventuale penalități sau probleme cu autoritățile locale.