Mihai Coadă, cunoscut pentru rolul său memorabil în serialul „La Bloc” în interpretarea lui Nelu Curcă, a suferit o transformare radicală și este greu de recunoscut acum, la vârsta de 67 de ani, după ce s-a retras la mănăstire.

În perioada 2002-2007, timp de zece sezoane, Mihai Coadă a făcut furori în rolul lui Nelu Curcă, aducând zâmbete și râsete pe fețele telespectatorilor. Cu toate că este cunoscut în special pentru acest rol, el a jucat și în alte filme și seriale.

În anul 2012, viața lui Mihai Coadă a luat o întorsătură neașteptată. După o vizită la un preot care i-ar fi refuzat împărtășania, spunându-i că s-a îndepărtat de Iisus Hristos, actorul a simțit nevoia să se apropie mai mult de credința sa. El a mărturisit că a făcut multe lucruri care erau în contradicție cu convingerile sale religioase și că, odată ce a ales să se dedice vieții spirituale, s-a simțit mult mai liniștit și împlinit.

Ciao.ro a descoperit că Mihai Coadă s-a retras la Mănăstirea Turnu, situată în apropierea orașului Ploiești, acolo unde își are familia: soția, cei doi copii și două nepoate.

La mănăstirea Turnu, Mihai Coadă participă la toate slujbele religioase, nu doar la cele de sărbătoare, și se implică în diferite activități alături de călugări. Cu toate acestea, nu a renunțat complet la actorie. El acceptă doar roluri în piese religioase și nu mai joacă personaje comice sau vulgare, așa cum era cazul lui Nelu Curcă.

Mănăstirea în care locuiește Mihai Coadă este situată la câțiva kilometri de Ploiești, într-o zonă liniștită, înconjurată de natură și cu o curte frumos îngrijită, plină de flori și picturi. Actorul se simte fericit și împlinit în această atmosferă de liniște și nu își mai dorește agitația vieții de dinainte.

De-a lungul a șase ani, Mihai Coadă a interpretat rolul lui Nelu Curcă în 524 de episoade ale serialului „La Bloc”. Acest proiect i-a adus mari satisfacții artistice și financiare, după cum a mărturisit el în presă.