Deputatul PNL Violeta Alexandru a anunțat că a inițiat un proiect de lege pentru a veni în sprijinul pensionarilor care au dificultăți în dovedirea vechimii în câmpul muncii.

Violeta Alexandru a explicat că proiectul de lege are în vedere necesitatea de a facilita obținerea documentelor pentru pensionarii care nu mai au cărți de muncă din cauza desființării întreprinderilor la care au lucrat. Ea a subliniat că este important să se respecte drepturile societăților care au preluat arhivele și că statul a eșuat în gestionarea acestei situații.

Proiectul propus de Violeta Alexandru prevede că costurile asociate predării documentelor către operatorii economici autorizați în prestarea de servicii arhivistice vor fi suportate din bugetul Arhivelor Naționale sau din bugetul Casei Naționale de Pensii Publice. Serviciile arhivistice prestate de operatorii economici autorizați vor fi plătite de către cetățeni, iar cheltuielile vor fi decontate o singură dată pe an de către casele teritoriale de pensii.

Proiectul propus de Violeta Alexandru vizează să simplifice procesul de obținere a documentelor necesare pentru pensionari și să reducă birocrația existentă în acest domeniu. Inițiativa deputatului PNL urmărește să vină în sprijinul persoanelor care întâmpină dificultăți în obținerea documentelor necesare pentru a beneficia de drepturile cuvenite.

Fiecare problemă de sănătate cu care vă confruntați necesită analiza unui medic specialist, articolele au doar scopul de a informa, înainte de a urma un tratament consultați mai întâi medicul specialist.