Polițiștii locali din Timișoara au reușit să strângă peste 10.000 de euro la bugetul local, aplicând amenzi proprietarilor de terenuri care nu și-au îngrijit suprafețele în ultimele două săptămâni. Potrivit informațiilor, cei care nu au tăiat buruienile sau nu și-au curățat terenurile au fost amendați cu sume cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei, aproximativ 550 de euro.

Zonele vizate de controale au fost Musicescu, Bogdăneștilor, Rebreanu și Dorobanților, unde 21 de proprietari de terenuri au fost sancționați. Obligațiile impuse de lege includ salubrizarea, cosirea bălăriilor, a vegetației ierboase și lemnoase, precum și colectarea și transportul deșeurilor de pe terenurile virane.

Polițiștii locali avertizează că vor continua controalele și în perioada următoare, fiind pregătiți să aplice amenzi maxime celor care nu respectă legislația în materie de curățenie a terenurilor. Este important ca toți proprietarii de terenuri să fie conștienți de obligațiile lor și să respecte regulile impuse pentru a evita sancțiunile.