Prajitura Parlament cu nuca – O Delicatesă Refinedă

Prajitura Parlament cu nuca este un desert rafinat și delicios, care a devenit o adevărată senzație în rândul iubitorilor de dulciuri. Această prăjitură impresionează atât prin gustul său desăvârșit, cât și prin aspectul său atrăgător.

Ingrediente:

Blat:

2 cani de nuca prajita
7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de nuca macinata
3 linguri de faina
Praf de copt

Crema:

200 g crema de ciocolata, nutella
Biscuiti simpli
7 galbenusuri
300 ml frisca
7 linguri de zahar
3 linguri de apa

Mod de preparare:

Pentru început, se prăjește nuca pe fundul tavii pregătite, la cuptorul încins. Separăm ouăle, batem albusurile bine și adăugăm treptat zahărul până se topește. Apoi, amestecăm cu grijă, adăugând nuca macinată, făina și praful de copt. Această compoziție se toarnă peste nuca prăjită din tavă și se coace în cuptor pentru 20-25 de minute.

Pentru crema, mixăm galbenusurile cu zahărul până obținem o consistență pudră. Adăugăm apa și amestecăm. Punem compoziția la bain-marie și amestecăm până se îngroașă. Lăsăm crema la răcit.

Asamblarea prăjiturii se face prin întoarcerea blatului cu nuca în sus și întinderea cremei de ciocolată peste acesta. Așezăm biscuiții înmuiati în lapte caldut peste cremă. Frisca se bate și se adaugă treptat în compoziția cu galbenusuri. Crema obținută se întinde peste biscuiți, iar deasupra se rade ciocolata.

Prajitura se pune la rece în frigider și se taie cu un cutit înmuiat în apă caldă pentru a obține felii perfecte. Această prăjitură reprezintă un adevărat deliciu pentru toți cei care apreciază gustul fin și aspectul atrăgător al unui desert rafinat.