Pensiile speciale atrag atentia: Iordache a aparat aceste pensii, iar sotia sa beneficiaza de una.

Magdalena Iordache, sotia lui Florin Iordache, proaspat ales presedinte al Consiliului Legislativ, are o pensie speciala de peste 5.200 de euro pe luna. Potrivit unui jurnalist de investigatii, pensia ei a crescut cu aproximativ 500 de euro in ultimii doi ani, ajungand la suma de 25.300 de lei pe luna, adica echivalentul a 5.277 de euro pentru 30 de zile. Aceasta pensie speciala vine din activitatea anterioara a Magdalenei Iordache ca judecatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), de unde s-a pensionat la varsta de 47 de ani in 2015.

In declaratia de avere din 2019, Florin Iordache a mentionat ca sotia sa beneficiaza de o pensie anuala de 263.018 lei, adica 4.750 de euro pe luna. In plus, Magdalena Iordache avea si venituri notariale, aducandu-i un castig lunar de 7.400 de euro. Acest lucru ridica intrebari in ceea ce priveste echitatea si necesitatea pensiilor speciale, avand in vedere ca Florin Iordache a sustinut proiecte legislative care sa extinda aceste beneficii si la alti functionari publici.

Cu toate acestea, Florin Iordache a subliniat ca pensiile speciale sunt necesare pentru primari, argumentand ca acestia trebuie sa aiba beneficii similare. De asemenea, el a pledat pentru o reforma administrativa ampla, inlocuind atacurile la Curte cu un cod administrativ care sa aduca o schimbare pozitiva in sistemul administrativ din Romania.

Cu noul sau rol de presedinte al Consiliului Legislativ, Florin Iordache va beneficia de un salariu de 12.000 de lei pe luna, la care se vor adauga alte beneficii asociate functiei pe care o detine. Aceste informatii ridica intrebari despre etica si transparenta in administratia publica si pun in discutie necesitatea reformelor si a schimbarilor legislative pentru a asigura o distributie corecta si echitabila a resurselor publice.