Varful Gugu din Muntii Godeanu atrage anual multi turisti dornici sa descopere fenomenele neobisnuite care au loc in aceasta zona. Situat la 2291 de metri altitudine, la doar 25 de kilometri de Poiana Marului din Caransebes, acest munte este un loc incarcat de legende si mister.

Se spune ca Varful Gugu ar fi resedinta lui Zamolxe, iar Decebal ar fi ascuns aici o parte din comoara sa, fiind convins ca spiritul Marelui Preot o va pazi de vicisitudinile vremurilor. Locuitorii de la baza muntelui, numiti gugulani, se bucura de o longevitate remarcabila, atribuita incarcaturii energetice a zonei.

Multi turisti afirma ca au fost martorii disparitiei varfului muntelui in anumite ore ale zilei, urmata de explozii de lumini tasnind din munte. Cercetatori veniti in zona au confirmat aceste fenomene, adaugand ca au avut parte de stari de frica nemotivate, senzatii de sufocare si eplozii de lumini in varful muntelui.

Un grup de cercetatori care au incercat sa investigheze zona au fost martorii disparitiei unui avion, fara a putea gasi o explicatie rationala. In plus, nici o inregistrare video nu a reusit sa surprinda aceste fenomene inexplicabile.

Varful Gugu este mentionat si de Victor Kernbach in lucrarea sa „Enigmele miturilor astrale”, care sustine ca aceasta zona este unul dintre punctele esentiale cu energie ale planetei. Jules Verne a scris despre acest munte in romanul „Castelul din Carpati”, plasand actiunea in aceasta zona, fara a fi vizitat vreodata locul.

In apropierea Bucurestiului, langa Cernica, exista o balta blestemata, considerata un loc de putere transmis din generatie in generatie in randul vrajitoarelor. Locuitorii sustin ca fenomene ciudate au loc in zona, inclusiv furtuni iscate din senin, iar animalele refuza sa se apropie sau sa bea din aceasta apa.

In satul Sinca Veche din Tara Fagarasului, o biserica din piatra construita pe un loc sacru vechi de peste 7000 de ani este locul unor aparitii inexplicabile de sfere de lumina si cruci. In anul 1996, un reporter TVR a incercat sa filmeze in biserica, dar aparatura s-a oprit brusc, inregistrand imagini cu sfere luminoase care roiau in interiorul lăcașului de cult.

Aceste fenomene misterioase fac din Varful Gugu, balta blestemata de la Cernica si biserica din Sinca Veche locuri de interes pentru cercetatori si curiosi dornici sa descopere secretele si enigmele acestor locuri incarcate de mister.