Postul Paștelui 2024 va începe în luna martie, oferind credincioșilor oportunitatea de a se apropia de divinitate prin tradiții și practici religioase specifice.

Conform calendarului ortodox, Postul Paștelui va începe pe 18 martie și se va încheia pe 4 mai 2024, cu sărbătoarea Învierii Domnului. În această perioadă, credincioșii se vor abține de la consumul de produse de origine animală și vor respecta tradițiile specifice acestei perioade.

Înainte de începerea Postului, credincioșii trebuie să țină cont de perioada de Lăsata Secului pentru Postul Paștelui. Această perioadă cuprinde două etape, respectiv Duminica Lăsatului sec de carne pe 10 martie și Duminica Lăsatului sec de brânză pe 17 martie, în care se evită consumul de produse de origine animală.

În luna martie 2024 vor avea loc și alte sărbători importante pentru comunitatea creștină ortodoxă. Printre acestea se numără Moșii de Iarnă (Sâmbăta Morților) în data de 9 martie și Buna Vestire în data de 25 martie. Aceste sărbători au o semnificație deosebită pentru credincioși și sunt marcate conform tradițiilor și obiceiurilor specifice.

În această perioadă plină de sărbători și tradiții, credincioșii ortodocși se vor ruga mai intens și vor îndeplini practici religioase în memoria celor dragi care au plecat dintre noi. Calendarul ortodox pentru luna martie 2024 cuprinde o serie de sărbători și evenimente religioase care vor marca această perioadă importantă din viața comunității ortodoxe.

Astfel, luna martie se anunță a fi una plină de semnificații și practici religioase pentru credincioșii ortodocși, oferindu-le oportunitatea de a se apropia de credință și spiritualitate în această perioadă specială din calendarul liturgic.