O imagine vrednică de un film dramatic: Irinel Columbeanu, odată un mogul al afacerilor din România, acum își trăiește zilele într-un azil de bătrâni. Imaginea sa actuală este atât de schimbată, încât te întrebi dacă acesta este cu adevărat omul care a fost odată un simbol al bogăției și al succesului. Columbeanu a avut o cădere dramatică. Casa i-a luat foc, iar cu ea au dispărut și afacerile și averea care l-au consacrat ca milionar. Tragic, dar și ironic: locuiește acum în același azil unde a stat și tatăl său în trecut.

Irinel Columbeanu trăiește acum la Fundația Sfântul Ioan, unde a ajuns să fie o prezență constantă pentru aproape două săptămâni. Deși banii s-au evaporat, omul de afaceri de altădată pare să fi găsit ceva ce nu a avut niciodată: liniștea. „Sunt foarte liniștit. Aici mă simt mult mai bine decât acolo unde am fost până acum”, a declarat el într-un interviu recent.
Fostul milionar nu are bani sa plateasca azilul dupa cum declara propietarul acestuia:  „El acum trăiește dintr-o pensie de nici 20 de milioane, de unde să aibă bani să plătească?! Speră să-l ajute prietenii, cei de la televiziune, și domnul Becali, în ultimă instanță.

Interesant este că, de când a ajuns la azil, Columbeanu a fost vizitat de o persoană foarte specială: fosta sa iubită, Oana. Și nu numai atât, dar și Monica Gabor și fiica lor, Irinuca, sunt la curent cu noua sa situație.

„M-a vizitat fosta mea iubită, Oana și sper să mai primesc niște vizite ale unor prieteni. M-a sunat (n.r. Irinuca), și Monica mi-a scris. Am comunicat în acest mod, scris și verbal cu amândouă, știu că sunt aici, și poate cine știe, o să mă viziteze, ori una, ori cealaltă”, a mai spus fostul bogătaș, care, în urmă cu 20 de ani, întorcea banii cu lopata.