Curtea de Apel din Timișoara a definitivat o decizie majoră asupra deținătorilor de animale de companie.

Decizia vine ca o completare a hotărârii Consiliului Local din anul 2007. Pe atunci se decidea că persoanele care vor să dețină un animal de companie la bloc trebuie să obțină acordul tuturor vecinilor săi. Bineînțeles, acestă decizie a fost contestată, doarece stăpânii de animale au considerat-o ilegală.

Ce au stabilit magistrații

În acest context, magistrații au stabilit sentinţa finală într-un dosar în care o femeie, susţinută de o asociaţie de protecţie a animalelor, a solicitat anularea hotărârii de Consiliu Local. Este vorba despre hotărârea prin care, pe lângă acordul vecinilor, trebuie să prezinți și acordul final al Asociaţiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor.

Conform informațiilor oferite de cea care a contestat hotarârea Consiliului Local, aceasta susține că nu este legal ce cere Consiliul. Aceasta crede „condiţionarea deţinerii de animale de companie în apartamente de acordul expres al vecinilor limitrofi, astfel cum s-a făcut prin hotărârea de Consiliu Local, constituie o intruziune nepermisă de lege în dreptul său de proprietate”.

În primă fază, Tribunalul Timiş a luat decizia de a anula prevederile care îi obligă pe proprietarii de animale de companie să obţină acordul vecinilor. Nu mult a durat până când sentința, putând fi contestată, a ajuns pe lista nemulțumirilor la Curtea de Apel. Aici, totul s-a schimbat.

Astfel, în urma acestei decizii, toți iubitorii de animăluțe domestice au temerea că este doar o chestiune de timp până când vor fi nevoiți, fără să își dorească asta, să renunțe la animale.